Kids room decoration · Kids Toys · Rukotvorine · Uncategorized · Uradi sam

Hvatač snova

Hvatač snova mi je oduvek izgledao kao zanimljiv, mali, uradi sama projekat, ali nekako nikad nije stizao na red. Pre nekoliko dana, pretraživajući good, old Pinterest sam naišla na toliko inspiracije, da je jednostavno bilo neizbežno da ga konačno napravimo. Kao kombinacija nekoliko zanimljivih ideja (ove i ove), nastao je naš dream catcher koji će naći svoje mesto u sobi jedne srećne devojčice (prema indijanskom verovanju hvatači snova, u svoju mrežu hvataju dobre snove, a ružni snovi se upetljavaju u mrežu gde se zadržavaju do jutra kada zauvek iščeznu sa prvom svetlošću; poklanjali su ih novorođenim bebama i tek venčanim parovima :-)).

DSC_0958

 

DSC_0971

 

Biće vam potrebno: žica (mnogo je lakše ako je malo čvršća; ili neki drveni ili plastični obruč), vuna ili konac u nekoliko boja, klešta, lepak, razne perlice, filc i sl. u zavisnosti kako želite da ukrasite svoj hvatač snova…

Odlučili smo da ćemo imati srce i da će ono biti u sredini (ne baš centrirano) – ako koristite čvršću žicu, kleštima je savijte u željeni oblik i obmotajte ga vunom.

DSC_0940
Obruč + vuna

Obruč smo isto napravili od žice i obmotali vunom, raznih boja. Izgleda urednije ako se krajevi zalepe lepkom, ali smo se na kraju odlučili da ih ipak vežemo u uredne, skoro nevidljive čvorove (nakon nekoliko pokušaja sa lepkom).

DSC_0946

 

Srce smo postavili unutar obruča i, dugačkim komadom vune ga obmotali i povezali sa obručem (jednom rukom “fiksirajte” srce a drugom obmotavajte vunom).

DSC_0957

 

Kada je taj deo gotov, sakupite ili napravite sve sitnice kojima želite da ukrasite hvatač snova – mi smo imali drvene perlice od jedne ogrlice, raznobojni filc smo iseckali u razne oblike, imali smo vunenu gombicu, pero….Mi smo se odlučili za tri dugačka tračka na koja ćemo nanizati ili vezati sve ove džidža-bidže.

DSC_0944DSC_0955DSC_0956

 

Na kraju samo uzmite još jedan komad vune željene dužine, koji ćete pričvrstiti za obruč i hvatač je spreman da nađe svoje mesto pored nečije usnule glavice.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s